fredag den 29. juli 2011

Hola og Hejsa!

Så er vi hjemme efter nogle fantastiske dage i Tyskland, Frankrig, Andorra og Spanien.
Vi har oplevet så meget på denne ferie og jeg ved næsten ikke hvor jeg skal ende og begynde.
Jeg gør det bare lidt kort, tror jeg. Med en lille smule billeder fra turen.

1. nat, på vej ned, overnattede vi i Frankrig i byen Langresse.

2. nat, på vej ned, overnattede vi i den lille toldfrie stat Andorra. Der har vi aldrig været før, så det var en stor oplevelse. En meget kompakt lille by midt i alle de store bjerge. Der bliver mega koldt om natten og op til 25 grader midt på dagen. Vi fik shoppet lidt yndlings-dufte og spiritus for ingen penge.
Her viser bilens temperaturmåler 4 grader den morgen vi kørte fra Andorra! Brrrr... og så i sandaler, for det er jo sommerferie!

Selve hovedstaden i Andorra er faktisk som mange andre hovedstæder fyldt med turistbutikker, parfumerier osv. Men det er jo så meget billigt i denne stat - og det er klart man benytter sig af det. :0) Der ligger også MANGE mærkevarebutikker: Gucci, Prada osv. Dem holdte vi os dog fra. Jeg fik købt min yndlingsduft med hjem ("Rose" af Paul Smith). Dejligt!

... Og hvad tænker man, når man som scrapper ser sådan en banner her hænge ind over gaderne!? ... Man tænker da såklart Scrap med bannere på! Herligt! Det så ud til der havde været fest i byen, men måske jeg tager fejl, og at det simpelthen bare er sommerudsmykningen. Der hængte i hvert fald mange, mange bannere!

Så kom vi til Spanien! Og himlen blev helt blå og dejlig. Vi kørte godt nok i en del regnvejr fra DK og helt ned igennem Frankrig - men det kunne dog ikke ødelægge vores feriehumør.

Skiltet, som viser vi kørte ind i Spanien - fanget ud af bilruden mens vi kørte. På grænsen mellem Andorra og Spanien blev ALLE hevet ind af tolderne. Vi havde nok lige liiiiidt for meget spiritus med om bord, men hun checkede det ikke, kiggede kun papir.

Så springer vi til Middelhavet, hvor mine to skønne unger badede på livet løs - næsten hver dag. De NØD det! Jeg selv går ikke i vandet, kan altså ikke rigtigt li al det vand omkring mig, men smukt er det jo at se på og lytte til. :0) Der var mange store bølger og de købte hver et "body-board", som de kunne lægge sig på (på maven) og fange bølgerne, som førte dem ind på stranden. Det så herligt ud! Har også taget mange, mange billeder af det! :0)

Det jeg havde glædet mig allermest til at se var "La Sagrada Familia". En storslået kirke, som man stadig bygger på. Den ligger midt i Barcelona. Byggeriet blev påbegyndt i slutningen af det 18. århundrede. Det er så imponerende at stå og kigge på. Igen og igen kan man finde nye detaljer i byggeriet. Noget af det i ser her, viser brudstykker af den bibelske historie. Meget spændende og dramatisk. Det var svært at få taget billeder, som viser hvor stort det i virkeligheden er, man skal næsten selv se det med egne øjne.

Her er kirken fotograferet fra den side vi gik ind. Meeeen allerførst skulle vi stå i kø i 40 min. for at komme til billetlugen. Men jeg VILLE altså ind og se det - og jeg fortryder det overhovedet ikke. Det var intet mindre end fantastisk. På stort set alle de billeder jeg har fra denne kirke, er der kraner på - det var svært at undgå, det det jo er et byggeprojekt som stadig er i fuld gang.

I kan klikke alle billeder større, for et bedre overblik. :0)

Vi har stadig en uges ferie herhjemme og det er skønt! Vi skal være sammen med familien (forsk. fødselsdage) og vi skal på en-dags-tur til København med mine forældre, med kanalrundfart og det hele. Glæder mig.

Fortsat rigtig god sommer derude.
Nu skal der scrappes. !! :0)

12 kommentarer:

nedergaard sagde ...

Lyder som en fantastisk ferie... og masser af skønne billeder der skal scrappes :-)
Ha en rigtig god weekend!!!

Dorit sagde ...

Ej skønne billeder - og velkommen hjem ! Sjovt at høre om lilleputstaten Andorra og kirken i Barcelona, de fotos min datter tog af den er også alle med kraner, men det har jo sin naturlige årsag.
- Og så har jeg det lissom dig med vand, uhhh det er bedst når det kommer ud af bruseren i passende temperatur !
Glæder mig til at se noget feriescrap med dine fotos :-)

Anonym sagde ...

Hvor lyder det bare som en lækker ferie. Der er lige til mange loer med gode billeder og masser af journaling.

Karina Beck sagde ...

Hola og velkommen tilbage. Det lyder som en dejlig ferie.

Margit sagde ...

Også Hola herfra...
Velkommen hjem til DK... lækre billeder der vækker gode minder ;O)
Den kirke var jeg også betagaget af!! Spændende at se flere ferieLO... når du får tid til det... nyd feriedagene.

Marianne sagde ...

Velkommen hjem, igen :)
Sikke nogle skønne billeder og en dejlig feriefortælling :)
Glæder mig til at se en masse billeder scrappet :)

madamtridse sagde ...

Velkomme hjem søde. Det lyder til at I havde en rigtig dejlig ferie.
Sikke nogle skønne billeder, lige til at scrappe.;O)
Du må forsat ha' en dejlig sommer
Knus

Cecilie sagde ...

Det lyder som om I har haft en dejlig ferie. Nogle gange må man bare stå i kø, hvis man vil opleve nogle af de store kulturelle perler. Håber resten af ferien er god også.

Kirsten sagde ...

Velkommen hjem, dejligt du er på banen igen :-D
Det lyder som om I har haft en helt kanon ferie.
Vi har prøvet at stå i kø i 2 ½ time for at komme ind på Louvre i Paris, vi VILLE bare hilse på Mona Lisa når vi nu var der :-D
Glæder mig til at se/høre mere til turen :-D

LaChris sagde ...

Velkommen tilbage. I har da virkelig været rundt omkring! Glæder mig til at se hvad du får lavet af alle dine feriefotos. God weekend.

Ifversen sagde ...

Lækre billeder - de skal da bare scrappes! Det lyder som en skøn ferie.

Ras sagde ...

fantastisk ferie, glæder mig til at se LO'er derfra. Du får taget så flotte billeder